Paris

Sitter för tillfället på Arlanda och väntar in mitt plan till Luleå, Julias flyg gick senare så vi skiljdes åt på tunnelbanan.

Vilken himla bra weekend vi har haft. Fredag har jag redan uppdaterat er om, lördags hade vi hyfsat väder... varmt men ganska mulet, tacksamt för oss som promenerade 2,2 mil. Vi tog oss till eiffeltornet, på tillbakavägen började det spöregna och paraplyet hade vi såklart på hotellrummet så Julia var så smart att hon använde kartan som ett paraply, det var inte så lätt att hitta rätt efter det...
Men vi har haft tur, vi har åkt fel en enda gång och resten av gångerna har gått förvånansvärt bra för oss.

På kvällen träffade vi världens snällaste taxichaufför som körde oss till en nattklubb, samma gata där ett av terrorattentatet i Paris ägt rum, tryggt och bra tyckte vi... vi kom hem kring 3.30 på natten, stackars receptionisten som såg ut att ha suttit vaken för våran skull då vi lämnade in nyckeln innan vi for. 

Söndag, en mulen/solig dag där vi mötte upp Max och Viktoria för en lunch. Sedan promenerade vi mot Louvren och NotreDame, sedan fortsatte jag och Julia promenaden mot champ elyssèes för lite shopping, vi stannade på sephora för färgning, vaxning och formning av ögonbrynen

På kvällen njöt vi av utsikten från parisehjulet, kändes som ett måste + en tekopp för 90kr st, kändes inte alls som ett måste... 

paris!!!

Igår kring 18 landade vi i Paris, efter tekniska fel på flyget och en fördröjning på ca 40 minuter tog vi oss iväg... piloten var väl stressad så startsträckan var nästintill obefintlig, jag trodde nästan att planet inte skulle lyfta. Bredvid mig sov Julia som en gris.

Vi insåg att buss var det snabbaste sättet att ta sig till hotellet i Pernety, hyfsat svårt när ingen fransman pratar engelska, ingen information är skriven på engelska... vi chansade till och med då vi köpte biljetter till tunnelbanan, men det verkade gå bra. 
Idag har vi besökt en fin och trevlig lunchrestaurang där vi mättade våra magar med organic food som var restaurangens stolthet, vi har hunnit promenera längs Montmartre där alla konstnärer målar, promenerat längs Pigalle och sett Sacré-Cœure, tagit en kaffe på ett mysigt café och bara njutit av dagen.

Vi planerar ingenting, dagarna kommer vara rätt spontana. 
12.000 steg och 11 km har vi iallafall promenerat idag, det tyckte vi var bra!

fynd

Jag har fyndat en megavacker spegel från en äldre dam i Boden, titta: