pepp

Det var en period då jag var så sjukt träningsmotiverad, det är knepigt det där. Det kommer oftast på sommaren av någon anledning, men på måndag är det nya metoder och nya tag. Jag och Isabella ska köra på samma och därför peppa varandra aningen extra!

 

19:23

Jag och Hanna tog en promenad runt sjön idag i stormen och efteråt lyxade vi till det med varm choklad, dock är kaffe med grädde godare men våran kaffemaskin är på reperation och kommer inte tillbaka förrän nästa vecka... gråter inombords.

 

hur man gör sushi

Sushilektion:

Våran familj älskar sushi, jag tycker att det är den bästa maträtten som finns på denna jord (iallafall de flesta gånger ni frågar mig). Jag gör helst egen sushi eftersom att det är tusen gånger godare och till alla er som tror att det är svårt, det är det absolut inte.

Ingredienser:
Till riset: sushiris, salt, risvinäger. Till rullarna (maki): plattor av sjögräs som kallas nori om jag inte minns helt fel, morötter, gurka, brieost, avokado, kallrökt lax, räkor. Tillbehör: wasabi, kikkoman-soya (japansk), inlagd ingefära.

1. Tvätta/skölj riset flera gånger tills vattnet är helt klart. När du kokar upp vattnet så ska du ha en dl mer vatten än ris så exempelvis 4 dl ris, 5 dl vatten. Salta med ögonmått (vet inte exakt hur mycket jag brukar ta). Precis när riset kokat upp (på högsta värme) ska kastrullen dras från plattan och locket ska sättas på, det finns flera olika versioner om att man ska efterkoka 15 minuter på en svalare platta men det behövs inte.
2. Blanda i risvinäger, på 4 dl ris ska du ha en halv dl risvinäger, räkna ut ditt eget mått på din mängd.

3. Använd en bambumatta för att kunna rulla nori-arken (se bild nedan)

4. Tryck ut riset på bambumattan (använd dig av en skål vatten bredvid så att riset inte kladdar för mycket, då är det lätt att norin går sönder). Se till att inte fylla hela vägen upp och ner med ris eftersom att den ska kunna fästa när du rullat den (se bild nedan)

5. Lägg sedan på tillbehören längst ner på rullens början, här kan du fylla i princip vad som helst. Smaken är ju som baken. Rulla den med hjälp av bambumattan och när du rullat färdigt kan du doppa händerna i vatten och dra längs änden på norin så att rullen inte lossnar.

6. Kuddarna är enkla, de formas efter egen smak och tycke. Storleken ska likna en valnöt, tryck sedan två fingrar så att kudden får en plattare "botten" och lägg på valfri fisk/grönsak.