påskhelgen!

Påsken är över och jag känner mig helt slut, har nog aldrig ätit så mycket onyttigt på en och samma helg. Inte för att jag gjorde bättre ifrån mig förra påsken, eller påsken innan... Nog om det, påsken har varit fantastisk med bra väder, vi tog oss upp till dundret för att leva stuglivet några dagar. Alma verkade uppskatta det lika mycket som oss. Strax innan avresan fick Alma en ny frallakompis som heter Buster, riktigt fin kille!

...och bilresan gick bättre än vad vi båda förväntat oss, buren verkar vara ett sövande koncept. Slalom, skoter, grillat, pimpla, afterski, spelkvällar, god mat och bra sällskap summerar våran tid på dundret ganska bra. Alma har åkt skoter och man kan tänka sig att hon ska darra av skräck men helt obrydd vilar hon i Rasmus famn under färden, jag är så stolt över vår lilla minigris.
 
 

bilderna från fotografen

Älskade Alma som gjorde så bra ifrån sig hos fotografen Emma Mäki, till slut var vi tydligen för långrandiga så Alma lade sig och sov. Finaste vovven!!
 
 

skriver av mig (AMSTAFFS)

Imorse hittade jag något som gjorde mig irriterad, jag har flera gånger hamnat i denna diskussion och nu kan jag inte låta bli att skriva av mig FÖR ATT jag börjar bli trött på människor som dömer ut hundar... för mig är ni samma skrot och korn som rasister.

"Hunden är ju ful och ser oaptitligt äcklig ut. Det måste vara fegisar som köper den här avarten av hund. Sannolikt är de rädda för något eller är osäkra" Skriver Karl Gunnheden 
Sedan kommenterar Ylva Weinefelt "Rhodesian Ridgeback, collie, schäfer, golden retriver, schillerstövare, gråhund, pudel och andra väl formade och trevliga raser är föredömen för hur en hund ska se ut, i mina ögon."

Men vakna!! Understimulerade hundar är lika osunda oavsett ras och jag tycker personligen att en amstaff har ett urgulligt utseende i jämförelse med en pudel eller en schäfer. Men det är vad jag tycker och det kan väl knappast ändra en pudelägares åsikt. 

Min bror skaffade en pitbull/amstaff för några år sedan, han stal mitt hjärta. Men sedan stal någon hans hjärta, och rättare sagt hela honom. Det är många som ifrågasätter hur man kan skaffa en amstaff, media har vänt namnet amstaff till någonting dåligt och farligt. 

Läs noga: en amstaff är ingen kamphund och har aldrig varit en kamphund. En amstaff är en fin familjehund som är social och fungerar fantastiskt bra med barn. Man använder dessa hundar som nannys av just denna anledning.

Slutligen... på ett sätt så är amstaff en kamphund. Den kämpar mot era fördomar, varje dag. 

Puss och kram